Az adócampus szakmai élő videós csoportja a Könyvelői Kihívások februárban is komoly tartalmakkal jelentkezik, lássuk a részleteket!

Az EU még 2020-ban fogadta el Mobilitási Csomagot, amely a közúti teherfuvarozás új szabályozási kereteit hivatott kijelölni.

A rendelkezés csomag egyes részei még 2020-ban életbe léptek, de több olyan előírás volt, amelyek 2022-ben élesedtek csak. Így a kiküldetésre, a kabotázsra, a 3,5 tonna alatti teherszállító járművekre vonatkozó szabályokkal idei évtől ismerkedhetünk meg.

Az ágazati előírásokhoz kapcsolódó könyvelői, bérszámfejtői munka eddig is jelentős figyelmet igényelt, de a nemzeti szabályokat felülíró uniós szabályozás új kihívások elé állítja a szakmát.

Februárban két előadás keretében (február 7-én és február 17-én) foglalkozunk a témával. Elsőként a foglalkoztatási előírások elméleti hátterét, pár bírósági ítéletet nézünk meg Kovács György munkaügyi szakértő tolmácsolásában, majd Kis-Petik Ferenc mutatja be a számfejtést érintő gyakorlati teendőket.

Mindkét előadást élőben, a Könyvelői Kihívások facebook csoportjában lehet megnézni. A videós tartalmak ingyenesen érhetőek el, de megtekintésükhöz a csoport tagságát el kell fogadni.

Az előadásokra a következő linkeken lehet regisztrálni:
https://fb.me/e/239S3Yu6P
https://fb.me/e/2iFKEZ39W