Image

don’t worry by appy – Scribe

A könyvelői digitalizáció nem csak kézi adatrögzítés nélküli, papírmentes irodát, de az ügyfélfolyamatok átalakulásával is együtt jár. Amíg korábban a telefonos vagy személyes támogatás volt az elsődleges jelenleg facebook csoportokban, viberen, no meg hírlevélben kommunikálunk. Az online kommunikáció nem csak új csatornát jelent, de átalakult az is, hogy azt milyen módon jelenítjük meg. A chat mellett megjelentek a videós tartalmak, amelyek előállítása időnként kihívás elé állít bennünket. Ahhoz, hogy ez ne legyen nyűg kellenek a megfelelő eszközök, többek között olyan megoldások, amelyekkel képernyőképeket, videókat tudunk készíteni. 

Ilyen appokkal Dunát lehet rekeszteni, most én egy olyan megoldást kerestem, ami böngészőből indítható, a szerkesztői feladatok jelentős részét ellátja helyettünk, ráadásul ingyenes. Lássuk miért lehet jó választás a Scribe!

A Scribe egy böngészőben elérhető (persze asztali alkalmazásként is létezik, de ez a fizetés verzióban tudjuk csak használni) applikáció, amivel profi oktató anyagokat készíthetünk. A felvett videó nyers verziója is tartalmazza a kurzorkattintások, a hivatkozások adatait. Ez szövegekkel, képernyőképekkel is bővíthető. 

A használata egyszerű, a bővítmények közül kiválasztjuk a Scribe-t, majd elindítjuk a felvételt, lépésről, lépésre végrehajtjuk a folyamatot, majd mentjük a nyers videót. Ezt követően szerkeszthető, bővíthető, feliratokkal, egyéb infókkal ellátható. Sőt az érzékeny adatok kitakarására is van mód. Az elkészült mű – a megvásárolt csomagnak megfelelően – több formában is publikálható.

A Scribe elsősorban csapatoknak készült megoldás, így sokkal több funkciót tudunk hasznosítani, ha irodán belül a könyvelőprogram újdonságait vagy az ÁNYK rejtelmeit szeretnénk átadni az ifjú padavanoknak. Ez mellet az a lehetőség, hogy beágyazható formában is publikálható a tartalom tökéletessé teszi az ügyfelek tájékoztatását.

PRO

  • Ingyenesen is elérhető
  • A felvétel során automatikusan beilleszti a kurzort, mutatja az egérkattintást és a hivatkozásokat
  • Ötletes kiegészítők és publikációs lehetőségek
  • Közösség és szakmai bázis építési lehetőségek

KONTRA

  • Fizetős verziók árazása nagyobb csapatok esetében elég jelentős költséget jelent
  • Érzékeny adatok eltakarására ingyenes verzióban nincs lehetőség
  • AI használata a magyar nyelvű tartalmak esetében nem működik
  • Csak chrome és edge alatt elérhető, más böngészőt nem támogat

Érdekelnek a részletek, nézd meg a Scribe scribe-ban készült bemutatóját 😉

Megosztás