Egymás szavába vágva – facebook messenger

Ok, mindenki otthonról nyomja és gyorsan rájövünk, hogy ez nem az igazi. Annak ellenére, hogy már a könyöködön jön ki a melletted/mögötted/másik szobában/stb. ülő háklija mostanra már hiányzik. Ami fontosabb, hiányzik az a kommunikáció is, ami előre viszi a munkát. Amiből megtudjuk, hogy ki mivel foglalkozik, hogy melyik ügyféltől mi érkezett, esetleg mi az a változás, amire figyelni kell. A megoldást természetesen az informatika szállítja, group/team/csoport kommunikációs szoftverek formájában. Rengeteg cég fejleszt munkacsoport kezeléshez szoftvereket, amelyek bizonyos méretig ingyenesen használhatóak, így jelenleg a nagyobb problémát a megfelelő kiválasztása jelenti.


Mai szösszenetünkben én mégis egy olyan megoldást ajánlok, ami azon túl, hogy ingyenes gyorsan, egyszerűen bevezethető. Szóval jöjjön pár gondolat és videó a facebook messengerről! Ok, miután kiheverted a megrázkódtatást, hogy havat szeretnék eladni az eszkimóknak nézzük a pro/kontra érveket

+ facebook népszerű felület, rengetegen ismerik,
+ magyar nyelvű
+ minden platformon elérhető
+ egyszerű, gyors használat
+ szöveges, videós kommunikációt tesz lehetővé
+ tudunk benne fájlokat megosztani

– nem céges használatra szánt
– nem tud egy csoporton belül elkülönült, privát kommunikációt kezelni
– 10 főben maximalizált a videóchat résztvevőit
– 25 MB a fájl küldés korlátja
– nem azonosak az elérhető szolgáltatások minden platformon
– gyakran elérhetetlenek funkciók fejlesztés miatt

Ami miatt viszont tényleg érdemes elgondolkodni, hogy ez legyen az első közös kommunikációs platform, hogy viszonylag gyorsan össze lehet rántani a szükséges beszélgetést. Amikor megvagyunk a tagsággal és elküldtük a köszöntő üzenetet, a csoport létrejött. Természetesen a beállítások szerkeszthetők, így célszerű elnevezni a csoportot, érdemes letiltani, hogy bárki behívjon új tagot, valamint az adminisztrációs jogot is akaszthatunk bármely tagra.

Azt gondolom nem kell bemutatni, hogy a szöveges tartalmak megosztása mellett videó és hanghívásra, továbbá fájlok továbbítására is alkalmas. Három trükk. Az egyik az események létrehozása, amivel időlegesen naptár funkcióval ruházhatjuk fel a felületet, a másik a szavazás, ami akár bevallások beadásához kapcsolódó ellenőrzésre is kiváló. A harmadik pedig a chat üzenetre történő válasz. Az elsőhöz és az utolsóhoz pici videót is gyártottunk. Természetesen, a szavazás funkciót éppen fejlesztik, így nem elérhető.

Megosztás