• Home
  • Home Office
  • Szegény ember vízzel főz – több monitor, ha nincs több monitor

Szegény ember vízzel főz – több monitor, ha nincs több monitor

Ha nem nyomtatott számlákkal dolgozol előbb utóbb szükséged lesz még egy kijelzőre. Ha vár most van két, esetleg három monitorod, ez a poszt nem neked szól.
Ugyancsak továbbgörgethetsz, ha Billcity felhasználó vagy, ott van ehhez már kész megoldás…
Mindenki másnak két applikáció, amivel mobilból, tabletből lehet a második kijelző.


Az egyik az iDisplay nevű program, ami MAC és Windows környezetben is jól érzi magát, ha asztali gépről van szó, míg a tabletek esetében a legtöbb ipad és androidos tablet és mobiltelefon használható. A szoftver asztali gépre ingyenes, míg mobileszközre kb 6000 forint körül szerezhető be. A kapcsolathoz wifi-re lesz szükség, ha mac-d van, akkor a töltésre használt kábellel is tud kapcsolódni. Sajnos hibrid megoldást nem sikerült összehoznom vele, tehát mac-hez androidos tabletet és windowshoz ipad-t nem tudtam kapcsolni.
A progi itt érhető el: http://getidisplay.com/

A másik rendszer amit ajánlok nektek, a Duet Display. Korábban ez csak mac felületeken volt elérhető, pár napja szembesültem vele, hogy windows-n is elérhető. Itt is vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat áll rendelkezésre. Vezetékes kapcsolatnál az érintőképernyő is működött, tehát az oda húzott pdf-k között tudtam lapozni a szokásos módon. A play áruház értékelése alapján még ráfér némi frissítés a rendszerre, mondjuk mac alatt jobban teljesített, mint az iDisplay. Ár tekintetében kb 4000 Forintról beszélünk.
Elérni pedig itt tudjátok: https://www.duetdisplay.com/

A végére egy bónusz, amit a héten fedeztem fel és sajnálatomra Iphone-n nem működik. Ez a Samsung deX nevű rendszere. Ennek segítségével nem csak egy plusz kijelzőt kapcsolhatunk mobilunkhoz, hanem azon lévő alkalmazásokat is használhatjuk gyakorlatilag mindkét eszköz erőforrásainak igénybevételével. Használat előtt érdemes elolvasni a gyakran ismételt kérdéseket a marketing szöveg mögött. Az appról itt lehet többet olvasni.

Megosztás