Új tippek a google drivehoz

Egyre több üzleti felhasználónál jelenik meg, a google drive új, mesterséges intelligenciával támogatott új szolgáltatása a prioritás. Az elsőre csak sima mappának tűnő felület, a fájlkezelés egy új szemléletét igyekszik meghonosítani.


Ahogy a drive-n már megszokhattuk egy, egy fájl akár több helyen is lehet egy időben, így a prioritás felületen elhelyezett állományok sem kerülnek valójában áthelyezésre (windows szlenggel élve ezek csak parancsikonok). Tehát a filozófia, amit a google az új cucc mögé illesztett a szervezett és hatékonyabb munkavégzés. Amivel segíti ezt elérni, az pedig az, hogy a drive összes saját és velünk megosztott dokumentumát kedvünk szerint szervezhetjük, rendezhetjük egy erre a célra szolgáló mappában. Közben a tárhelyünk sem fogy és nem kell izgulnunk, hogy a közösen használt állományokat áthelyezték/csoportosították/elkeverték…

A minimál felület két részből áll. A felső részen találhatók, a gépi intelligencia által, korábbi munkavégzéseink alapján ajánlott fájlok. Ha most kezdjük az ismerkedést, ezt a területet engedjük el. Gyakorlatilag a leggyakrabban használt fájlokat fogja felkínálni. Minél többet használjuk a funkciót, annál relevánsabb találatokat fog majd ajánlani. Az alsó részen, a munkaterület elnevezésű, kezdéskor üres felület áll rendelkezésünkre. Ide saját munkaterületeket hozhatunk létre, amelyek gyakorlatilag mappaként funkcionálnak és itt tudjuk elhelyezni az egyedi igényeink szerint összeválogatott fájlokat (pontosabban az azokra mutató hivatkozásokat).
Ha úgy érzed könyvelőként a drive ezen fejlesztése hidegen hagy egy ötlet a használatához, így a beszámoló készítés hajrájában. Tegyük fel kollégáid vezetnek saját ügyfeleikről egy állapot táblát a zárásról. Ezt saját google drive mappájukban tárolják. Ahhoz, hogy át tud nézni, kinek van szüksége segítségre nem kell minden mappát egyenként végignézz, elég ha ezeket az állományokat egy saját zárás állapot munkaterületre húzod.

Megosztás