Valahol el kell indulni…

Az elmúlt napokban pár cikket biztos elolvastatok arról, hogy mi kell a home office-hoz, ha véletlenül ez kimaradt, ezt és ezt mindenképp nézd meg, sőt ebben a csoportban is találhatsz infót.


Úgy gondolom egy területen tudunk nektek segíteni, ez pedig az irodán belüli (pontosabban azon kívüli) kommunikáció, irányítás, feladatvégzés. Nem árulok zsákbamacskát, mi is most próbálgatjuk a gyakorlatot. Elméletben könnyűnek tűnik, hogy mindenki otthonról dolgozik, meg felhőben vannak az anyagok, de a valóság sokkal földhözragadtabb. Mielőtt nekifogunk pár gondolat a nehézségekről és megoldásukról, aztán egy kijózanító pofon.Nézzük milyen nehézségekre kell felkészülni:

Nincs megfelelő hardver és szoftver. Ha hirtelen és olcsón van szükségünk gépre a legegyszerűbb a használt, márkás gép beszerzése. Több cég forgalmaz ilyen eszközöket, mondjuk itt, itt és itt. Azokról a szoftverekről, amivel távolról elérhetitek az irodai gépeket itt olvashattok bővebben.

Nincs elegendő tárhely. Elsőként azt kell tudnunk, hogy mire fogjuk használni a tárhelyet. Ha ügyfeleinktől érkező könyvelési anyagot akarjuk fogadni, a legegyszerűbb megoldás a google drive. Viszont, ha az irodai szervert szeretnénk virtuális térbe helyezni az amazon vagy a microsoft megoldásait kell közelebbről megnézni. Esetleg beszélj Ahmann Róberttel, aki segít felhősíteni a földhözragadt rendszeredet. Kedvcsinálónak csináltunk egy pici videót ami azzal foglalkozik, hogy tudod a google drive-t összekötni az ügyfeleddel, pontosabban ő hogyan kösse össze veled. Sőt arra is van trükk, hogy az emailben érkező számlákat azonnal a drive-ra mentse.Ha érdekel benneteket a téma a zapier és a microsoft megoldása mellett érdemes elmerülni az IFTTT trükkjeiben is.

Megosztás